El Festival Espurnes Barroques revelarà els misteris del rosari en la seva setena edició

Sota el lema “Goig / Dolor /Glòria” el festival s’estendrà durant 4 caps de setmana entre l’11 de maig i el 9 de juny a la Catalunya central i girarà al voltant de les ‘Sonates del Rosari’ del músic austriac Heinrich Biber.

Els 14 concerts de música barroca, 8 de producció pròpia, es podran sentir pel Solsonès, el Bages, l’Anoia i la Segarra i enguany també al Berguedà i a la Noguera. A la nostra comarca, el festival arrencarà el dissabte de la Fira de Sant Isidre, l’11 de maig, amb una xerrada i una performance poètica encarregada als poetes Felipe Cussen i Víctor Sunyol. La poesia s’incorpora per primer cop a Espurnes Barroques amb un muntatge que es podrà visitar al Consell Comarcal fins al 24 de maig. El Santuari de Pinós, El Miracle, Matamargó i La Molsosa seran els altres indrets del Solsonès on farà parada. El director del festival, Josep Barcons, explica el fil narratiu d’aquesta setena edició:

Tots els concerts dedicats al Rosari seran davant de retaules del Roser: Ponts, La Molsosa, Salelles, Correà i Matamargó. El cicle de goig dialogarà amb el cantu a tenore sard, el de dolor amb el flamenc i el de glòria amb música a veus popular catalana. L’últim cap de setmana, Lina Tur Bonet n’abordarà la integral.

Els concerts del Festival Espurnes Barroques es complementaran amb una cinquantena d’accions socials i educatives escampades pel territori entre aquest mes i fins a mitjan de juny. En podran gaudir escolars del Solsonès, usuaris d’Amisol i de les residències de Solsona i Torà i membres dels clubs de lectura de Solsona. La programació comptarà tastos gastronòmics, xerrades, passejades, tallers i instal·lacions. Si la voleu conèixer amb més detall, aquest diumenge a les 5 de la tarda, es farà una presentació pública al nou Museu del Barroc de Manresa que comptarà amb un tast musical amb Juan de la Rubia i Ignacio Ramal, i un de gastronòmic. Podeu consultar la programació i comprar entrades i abonaments a partir de dilluns al web espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *