Una instal·lació i una performance poètica a Solsona donen el tret de sortida al setè Festival Espurnes Barroques

Aquest primer cap de setmana s’articula al voltant de la noció de Goig, desplegant propostes al voltant del cicle nadalenc, propi dels misteris de goig del rosari. Coincidint amb la Fira de Sant Isidre, dissabte a 2/4 d’11 del matí al Consell Comarcal hi haurà una xerrada amb els poetes Felipe Cussen i Víctor Sunyol. A 2/4 de 12 arribarà la performance “Misteri de Llum” feta per tots dos en col·laboració amb prop de 150 infants de les escoles de primària de Solsona. La instal·lació sonora i visual compta amb la participació de la dissenyadora Sofía Garrido i de l’artista Jordi Enrich, ja que part d’aquesta acció té lloc a dins d’un globus aerostàtic reciclat que se situarà a la plaça del Consell Comarcal.

El concert inaugural d’Espurnes Barroques serà el mateix dissabte a les 7 de la tarda a l’església de Santa Maria de la Pobla de Claramunt, a l’Anoia. Diumenge a 2/4 de 12, concert al Santuari de Coaner, a Sant Mateu de Bages, que enguany celebra el mil·lenari. A les dues del migdia, dinar i tast entre vinyes al Celler Fargas Fargas de Salelles. Per al dinar cal fer reserva amb antelació al web espurnesbarroques.cat. Finalment, diumenge a les 6 de la tarda, davant del retaule del Roser de Salelles, s’estrenarà una de les tres produccions pròpies del festival relacionades amb les Sonates del Rosari de Von Biber. El violinista Ignacio Ramal, acompanyat a l’orgue per Juan de la Rubia, interpretarà les Sonates del Rosari que fan referència al goig. Aquestes entraran en diàleg amb el cantu a concordu, l’expressió festiva d’un cant tradicional polifònic de Sardenya.

Les entrades per als concerts del festival es poden comprar anticipadament en línia fins una hora abans dels concerts al preu de 20 euros. També es poden adquirir a taquilla des de mitja hora abans amb un suplement de 3 euros. Per a més informació podeu consultar el web espurnesbarroques.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *