Xavier Novell continua desaparegut i sense donar explicacions tres setmanes després de fer pública la seva renúncia

El bisbe emèrit manté el seu silenci just quan es compleixen 21 dies de la seva dimissió per motius personals. El ressò mediàtic i les especulacions no han fet més que créixer les últimes setmanes. La hipòtesi que va prenent més cos és que Novell ha penjat els hàbits per una psicòloga i escriptora de Súria, Sílvia Caballol. Les darreres informacions publicades per alguns mitjans situen la parella en un pis de la carretera de Santpedor de Manresa, tot i que ningú no ha vist Novell en aquest immoble. Els ritus exorcistes i les seves visites als presos polítics són altres de les possibles causes de la marxa del ja bisbe emèrit de Solsona. En la missa de la Festa Major, Romà Casanova, bisbe de Vic i administrador apostòlic de Solsona, va oficiar una cerimònia sense referències a Novell. D’altra banda, també la setmana passada, el Bisbat es desmarcava de la renúncia i assegurava que la corroboració o no d’aquestes informacions pertanyen al seu estricte àmbit personal.

Tot plegat mentre el sector eclesiàstic segueix esperant les seves explicacions davant la renúncia que va presentar el passat 23 d’agost. El president de l’Associació d’Amics de Mossèn Huguet, Ramon Segués, assegura que li sap greu aquesta fugida:

Des del Fòrum Ondara, mossèn Fermí Manteca, rector de Torà, explica que molta gent se sent decebuda amb la seva marxa:

Amb tot, mentre esperen les explicacions per part de Novell, desitja que el seu successor posi sentit comú a tot plegat:

Novell va presentar la renúncia a Roma, però de moment es manté com a capellà. Per a deixar de ser-ho, hauria de presentar una sol·licitud a estat laïcal: un fet que el dispensaria del celibat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *