Prop de 2.300 alumnes del Solsonès inicien avui el curs escolar

115 infants s’han estrenat a P3 mentre que el conjunt d’infantil i primària a la comarca suma un total de 1.230 alumnes. Al conjunt de la Catalunya Central, en l’etapa de 3 a 12 anys hi ha 48.000 estudiants escolaritzats.

Avui han començat 1r d’ESO 133 alumnes del Solsonès, que ascendeixen a 558 al conjunt de l’ESO. A batxillerat hi ha un total de 146 alumnes matriculats entre els dos centres de secundària solsonins.

Pel que fa als cicles formatius de grau mitjà hi haurà prop de 130 alumnes repartits en 8 grups, mentre que 200 més cursaran un grau superior en 10 grups diferents.

La principal novetat acadèmica del curs és la implantació de l’Itinerari Formatiu Específic d’Auxiliar en manteniment d’instal·lacions esportives a l’Institut Francesc Ribalta. Al llarg d’aquest curs 2021/2022 es preveu desenvolupar tres projectes als centres educatius del Solsonès: un sobre les dones, un altre de plantar arbres i un de robòtica amb les famílies.

En general, la xifra total d’alumnes ha disminuït respecte l’any passat, tot i això, el nombre de docents creix fins als 6.700 amb prop de 400 professionals més que el curs anterior. 

Pel que fa als centres educatius, s’han invertit 4,5 milions d’euros en reformes, adequacions i millores a la Regió Central. És el cas de l’Escola El Vinyet, que encara es troba en procés de construcció, amb la previsió que la comunitat educativa s’hi pugui traslladar, com a molt tard, el curs vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *