Una setantena de persones es manifesten a Solsona contra la presència de Vox a la ciutat

La formació ultra tenia intenció de muntar una parada informativa a la plaça del Camp però una setantena de militants antifeixistes, convocats per les entitats independentistes, ho van impedir.

Malgrat que un cordó policial format per Policia Local i Mossos d’Esquadra, inclosos els antiavalots, separava els dos grups, dissabte al matí es van viure moments de tensió entre els simpatitzants de Vox i els independentistes, amb intercanvi de consignes i càntics i llançament de farina.

Al ple de dijous, Alternativa per Solsona-CUP va demanar a l’equip de govern perquè s’havia donat permís a Vox per muntar la parada informativa. El regidor Oscar Garcia va recordar que el 2019 l’Ajuntament va aprovar una moció per declarar-se municipi antifeixista. L’alcaldessa, Judit Gisbert, va admetre desconèixer aquest moció i que, en ser Vox un partit legalitzat, es va considerar que el consistori no tenia marge per negar el permís. En aquest sentit, Gisbert va assumir la responsabilitat d’aquesta autorització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *