Una quinzena de tallers acostaran la prehistòria als més petits

Serà dissabte al matí al Vall Calent i a la plaça de Palau en el marc del Prehistoscopi, una fira itinerant de la didàctica de la prehistòria que el Museu de Solsona porta  a la ciutat.

De la mà de la Biblioteca Carles Morató i la Llibreria Tres Punts es podran descobrir llibres relacionats amb la prehistòria i s’oferirà una sessió de narració oral amb els mamuts, cromanyons i dinosaures com a protagonistes. Precisament, Dinosaures dels Pirineus permetrà reviure els dinosaures dels Pirineus, els últims en extingir-se, a través d’ulleres 3D. El grup de recerca Didpatri de la Universitat de Barcelona i Shola didàctica activa proposen jocs de taula, mentre que l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i el Museu de Lleida ens convidaran a fer d’arqueòlegs. Hi haurà tallers per a tots els gustos: elaboració de collarets de petxina, de braçalets fets amb fibres vegetals extretes de la tija d’una planta o la confecció d’un ídol neolític inspirat en l’Encantat de Begues. Els més petits també podran aprendre a fer foc i eines de pedra, mini pintures rupestres amb imant, un joc de rol per posar-se en el paper dels colons neolítics o resoldre un puzle de fa 5.000 anys. La inauguració del Prehistoscopi serà dissabte a les 11 del matí amb els trucs de màgia del Mag Lluc envoltats d’històries de la prehistòria.

És una proposta gratuïta que no requereix inscripció prèvia. La fira va ser creada pel Museu de la Noguera, Seró Espai Transmissor i el Camp d’Aprenentatge de la Noguera per ser un espai de trobada on conèixer les activitats destinades a difondre la prehistòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *