Una cinquantena de mares i pares constaten la importància de posar límits als infants i potenciar la disciplina positiva

Ho van fer ahir a la tarda en la primera xerrada de l’espai Cucanya del 6, impartida per la psicòloga del CDIAP Marta Vilaseca i adreçada a les famílies amb infants d’entre 0 i 6 anys. Vilaseca ha aconsellat apostar per l’explicació d’una conducta o una línia abans que la imposició i ha posat de relleu la necessitat de tenir paciència i modelar un comportament per part dels pares per tal que l’infant l’aprengui com a seu. També ha recomanat deixar de banda els aparells mòbils i jugar amb ells com a eina d’aprenentatge, ja que sinó de vegades no se’ls escolta prou.

Quant al moment d’haver de dir “NO”, la psicòloga subratlla la importància de disposar d’alternatives davant la negació ja que els més petits no tenen desenvolupat el pensament abstracte i la capacitat de generar alternatives. Pel que fa a la resolució de problemes, considera que cal ajudar-los a raonar i a acompanyar-los en la cerca de solucions, i posar el focus en la solució i no en el problema. Marta Vilaseca considera bàsic l’elogi i l’atenció positiva, així com evitar entrar en comparacions i animar els infants a millorar per la seva pròpia disciplina positiva i la seva seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *