L’estrena de la cervesa del Carnaval, un concert de músiques de la festa i la incorporació del ballet de l’Espedrera, principals novetats de la 50a edició

Les va anunciar l’Associació de Festes en la reunió de socis de divendres. El dia abans de l’entrega de bojos, el divendres 14 de febrer, a la sala polivalent, es farà un concert de músiques del Carnaval. Hi participaran l’Orquestra Patinfanjàs, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona i diversos músics de la comarca. L’altra novetat musical és la incorporació del ballet de l’Espedrera al repertori habitual. És un nou element folklòric creat per Pau Reig i la comparsa Espedrers que si bé ja es va poder veure l’últim Divendres de Carnaval, ara s’uneix oficialment a la resta d’improperis. D’altra banda, en les properes setmanes ja es podrà tastar la nova cervesa del Carnaval, La Boja, una varietat elaborada per la cerveseria La Pirata. Abans de les festes de Nadal ja es podrà consumir als bars i restaurants que s’adhereixin a la iniciativa.

Al marge d’aquestes novetats, també se’n preparen altres amb motiu del cinquantè aniversari. N’exposa algunes el president de l’Associació de Festes, Joan Solé:

El 21 de desembre, a la plaça del Ruc es presentarà l’àlbum de cromos del Carnaval, amb imatges dels últims 25 anys. La venda d’àlbums i sobres de cromos, al preu d’un euro cada sobre de 7, es farà a diferents establiments encara per concretar. I el 15 de maig de l’any vinent se sortejarà un creuer pel Mediterrani entre els guanyadors. D’altra banda, s’han fet domassos especials per engalanar els balcons, que es podran adquirir properament. La comparsa Olímpics s’encarregarà de decorar els fanals de la ciutat. Pel que fa al Carnaval Infantil, continua la participació de la Mini-Junta en l’organització. La principal novetat és que a partir d’ara en lloc de canalitzar a través de les escoles els infants que vulguin participar a les contradanses, el ball de bastons o els bufons, s’hauran d’apuntar directament a la botiga. En aquesta ocasió, no cal ser soci. Paral·lelament, s’ha creat un concurs de cartell infantil. La imatge guanyadora il·lustrarà el díptic del programa d’actes dels més petits.

Precisament, en l’assemblea de divendres els socis van elegir el cartell guanyador. El signa el solsoní Rubén Pérez i hi apareixen tots els elements folklòrics del Carnaval amb el ruc aguantant la corda al capdavant i l’Olímpic mostrant un cinturó del cinquantè aniversari. Al voltant de la imatge hi ha la inscripció de la lletra de la cançó “A Solsona bona gent”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *