Torna el cicle estival “Riner és cultura” amb una quinzena de propostes de diverses disciplines

Aquest matí se n’ha presentat la programació a la Casa Gran del Miracle.

Arrencarà aquesta mateixa tarda, a les 4, a Freixinet. La Companyia Núria Serra Dansa oferirà l’espectacle de teatre i dansa “L’aneguet lleig” al local social. D’altra banda, tal com us vam explicar, a partir d’avui i durant tot el cap de setmana els Amics del Miracle han programat unes jornades de literatura i espiritualitat centrades en la primavera i Txèkhov que inclouen una xerrada amb Vanessa Freixa. Demà dissabte arrenca la primera de les propostes dels quatre festivals que aterraran al Miracle. Es tracta del Festival Itinera, amb l’actuació de Montserrat Isanta Duo a la Casa Gran del Miracle demà a les 7 de la tarda amb entrada gratuïta.

L’alcalde de Riner, Joan Solà, explica l’objectiu d’aquest cicle:

El proper dimecres a 2/4 de 7 de la tarda, Xavier Guerrero, director de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, pronunciarà una xerrada sobre els drets humans. L’any passat es van complir 75 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i és per això que Guerrero explicarà a la Casa Gran del Miracle com va néixer aquest document el 1948, quin context històric el va motivar i quina és la seva importància a l’actualitat. Guerrero en posa un exemple pràctic:

El 7 de juliol al Santuari del Miracle hi haurà una taula rodona sobre la importància de la cultura als micropobles amb la participació dels directors dels quatre festivals del cicle Riner és Cultura: Peter Thiemann, d’AIMS; Josep Barcons, d’Espurnes Barroques; Josep Maria Dutrèn, del FEMAP; i Joan Benages, d’Itinera. Els concerts d’aquests esdeveniments, les festes majors dels diferents nuclis de Riner i un maridatge entre música i cuina brasilera completen la programació. L’apunt més local li posarà l’exposició “Riner Medieval”, que s’inaugurarà el 16 de juny. El seu impulsor, Màrius Codina, en revela alguns detalls:

La programació de “Riner és cultura” s’allargarà fins al 24 d’agost, quan es farà una sessió de cinema a la fresca a Freixinet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *