Els Mossos d’Esquadra detenen un home per set estafes amb la compra fraudulenta de telèfons mòbils al Solsonès, l’Urgell i l’Alt Urgell

La policia va detenir dilluns un home de 31 anys a Juneda com a presumpte autor de 10 delictes d’usurpació civil i 7 delictes d’estafa.

La investigació va arrencar el novembre passat després de rebre una sèrie de denúncies per estafa comeses amb el mateix modus operandi. Les víctimes rebien diferents càrrecs fraudulents de compres de dispositius de telefonia mòbil d’alta gamma que no havien efectuat. Agents de la Unitat d’Investigació de La Seu d’Urgell van determinar que hi havia un grup perfectament estructurat i arrelat al territori.

Un integrant de l’organització suplantava la identitat dels clients d’una empresa de telefonia per realitzar compres de telèfons d’alta gamma. Posteriorment, altres membres del grup interceptaven els enviaments dels terminals abans que arribessin al seu destinatari. Així, s’apropiaven dels telèfons sense que la víctima se n’adonés fins que li arribaven alguns missatges de la companyia o per l’increment de la factura mensual on li carregaven la compra del dispositiu. Un tercer membre del grup s’encarregava de comprar diverses targetes SIM que s’utilitzaven per cometre altres estafes. Les donaven d’alta a nom de les víctimes de les estafes i així evitaven ser identificats quan feien la comanda fraudulenta a la companyia telefònica.

Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten més detencions, en concret, la d’un membre del grup que està plenament identificat. El detingut de Juneda ha passat a disposició judicial al Jutjat de La Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *