Tècnics de la Generalitat comencen a delimitar sobre el terreny la polèmica línia divisòria entre Llobera i Torà

El propietari dels terrenys del dolmen de Llanera, el més antic de Catalunya, haurà de passar del Solsonès a la Segarra en compliment d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’assignació a Torà per part dels tribunals es basa en unes actes que daten del 1890. El veí afectat, Joan Viladomat, no entén perquè no pot decidir a quin municipi vol pertànyer. Afirma que fa més de 60 anys que està empadronat a Llobera, que està content amb els serveis que li ofereix el municipi i que té l’Ajuntament a pocs minuts de casa. En canvi, Torà ho té a 20 minuts. Tant Viladomat com l’Ajuntament de Llobera creuen que l’únic que persegueix Torà és que passi al seu municipi el dolmen de Llanera, el més antic de Catalunya, de 4.500 anys d’antiguitat. Ramon Angrill és l’alcalde de Llobera:

Per contra, l’alcalde de Torà, Magí Coscollola, argumenta que no hi ha cap dret que et permeti decidir a quin municipi vols pertànyer. També apunta que el seu consistori està obert a explotar el dolmen turísticament de manera conjunta.

Ahir, tres tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat es van reunir amb els ajuntaments i una vintena de veïns per prendre nota de les seves indicacions de determinats topònims i fites que ells coneixen i que en les actes són confusos. Els assistents, la majoria de Llobera, han manifestat la seva disconformitat amb la sentència però estan satisfets que, per primera vegada, l’administració hagi trepitjat el terreny i els hagi escoltat. Amb tot, els tècnics han explicat que la seva missió és fer complir la sentència a través de la interpretació d’actes històriques del 1890.

     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *