Solsona viu el cap de setmana central del Carnaval amb una elevadíssima participació

Els carrers i les places s’han omplert de gom a gom en la primera edició al complet postpandèmia en la qual les temperatures suaus han acompanyat. La plaça Major ha recuperat el seu protagonisme. Dissabte al vespre s’hi va proclamar l’actor Lluís Marco mata-ruc d’honor del Carnaval i tant dissabte com ahir al migdia s’hi van fer els ballets. Un dels moments més esperats pel públic local és el sermó, enguany llegit per Ester Vila i que, com sempre, va posar el dit a la llaga als fets més rellevants de l’últim any. Els talls d’internet, el projecte de parc solar a la Torregassa o l’adscripció de Torà i Biosca al Solsonès van ser alguns dels temes tractats. A tres mesos de les eleccions municipals, però, la política hi va tenir una presència destacada, amb referències a la candidata de Junts, Elis Colell:

I també a la candidata a la reelecció, Judit Gisbert:

El tanatori, la campanya de conscienciació pels excrements de gos, la nova plaça del Camp, l’escola del Vinyet o les iniciatives de promoció del comerç han format part de la repassada de l’any.

Pel que fa al Solsonès, el sermó ha posat l’accent en les reivindicacions de millora salarial per les treballadores familiars del Consell Comarcal:

I també al traspàs del Centre Sanitari al CatSalut:

La lectura va acabar amb un emotiu record a tres carnavaleros traspassats recentment: Ramon Gualdo, Ton Ramonet i el Dr. Blanch.

Podeu escoltar el sermó complet aquí:

Carnaval Infantil

Avui és el dia dels més petits, regnat per Guim Galera, el rei Carnestoltes a qui ja divendres a la tarda es va donar la benvinguda. Jan Brotons s’ha estrenat com a bramador infantil mentre que la segona mata-ruca d’honor del Carnaval infantil ha estat la directora i presentadora de l’Info K, Núria Vilanova. En un acte presentat per Miquel Pérez i Max Rendé, de la MiniJunta, una plaça del Camp atapeïda de famílies ha vist desfilar les carrosses, ha presenciat els ballets i ha escoltat el sermó elaborat per les escoles del Solsonès. Els sermonaires infantils, Noa Obiols i Pere Terricabras, han fet el repàs dels fets de l’últim any. Sentim-ne un fragment:

El text satíric tampoc no ha estalviat crítiques a les institucions, com la lentitud en el canvi de fanals de La Coma, el menjador escolar de ZER o la manca de suport de l’Ajuntament i el Departament d’Educació a l’escola de Llobera. En acabar, s’ha anat a penjar el ruc infantil.

El sermó infantil complet:

Aquesta tarda serà el torn del concurs i el ball de disfresses dels més petits i el correfoc infantil. Pels més grans, sopar de comparses i París-Cal Dach. Demà arriba el repartiment d’aiguardent, figues, coca i vi blanc, el correfoc i el ball de disfresses. La despenjada del ruc i el castell de focs posaran punt i final dimecres a l’edició 2023 del Carnaval de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *