Solsona repeteix el model extraordinari de recollida de residus i de neteja viària per Carnaval

L’àmbit afectat és on es concentren els actes de la festa: el nucli antic, els passatges d’Antoni Guitart i del Vall Fred, la plaça del Camp, el passeig del Pare Claret i els carrers de l’entorn del casal cívic i la sala polivalent. En aquestes zones, es demana a veïns, comerços i bars i restaurants que no treguin els cubells i els bujols a la via pública i facin ús dels punts de recollida habilitats a la plaça de Sant Roc, el Camp del Serra i a l’entorn del monument de la sardana de l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre. Els canvis seran aquest dissabte i durant la setmana de Carnaval i els horaris, els mateixos, de 8 a 10 del vespre. Pel que fa a la trentena de bars i restaurants d’aquest sector, tindran recollida diària de totes les fraccions a les 5 de la matinada del dia 12 i del 17 al 23 de febrer. D’altra banda, s’instal·laran una dotzena d’illes de contenidors en punts estratègics del centre per als actes de carrer i els firaires, reforçant els bujols a la plaça Major.

La regidoria de Medi Ambient impulsa aquesta modificació amb un doble objectiu: facilitar les tasques de recollida de residus i evitar que els cubells del porta a porta siguin el blanc de possibles actes vandàlics. Fan una bona valoració del sistema impulsat l’any passat, que no va registrar incidències. En cas de dubtes, es pot contactar amb l’Oficina Ambiental.

Pel que fa a la neteja viària, s’intensificarà el dispositiu amb aigua a pressió sempre que les temperatures ho permetin i no hi hagi risc de glaçades. Això serà tant al nucli antic com a l’entorn de la sala polivalent. També es precintarà el sorral del parc infantil d’aquesta zona.

De nou, s’instal·laran lavabos portàtils a la plaça de Ribera durant tota la setmana de Carnaval. Hi haurà 4 urinaris i 3 cabines sanitàries amb servei diari de neteja i vigilant de seguretat de 12 de la nit a 5 de la matinada. Pel que fa als lavabos públics de la plaça del Camp, ampliaran horari aquest diumenge al matí, amb motiu del parc infantil de la comparsa Mata-rucs i el vespre del Dissabte de Carnaval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *