Solsona inaugura dissabte el nou tanatori

Després de poc més d’un any d’obres, l’antic Club Sant Jordi s’ha convertit en el nou tanatori municipal, amb tres sales de vetlla i un espai per a cerimònies laiques. Per tal que qui ho vulgui el pugui visitar abans que entri en funcionament, dijous que ve es farà una jornada de portes obertes de 10 a una i de 5 a 8.

L’arquitecta Anna Grau és la responsable d’aquest projecte dels Serveis Tècnics Municipals amb una superfície construïda de més de 1.000 metres quadrats. De l’antic Club Sant Jordi només se n’ha pogut mantenir els pilars i el forjat de la coberta, tot i que segueix tenint l’estructura de planta baixa. Consta de tres sales de vetlla, cadascuna amb accés a un pati de llum interior, i una sala de cerimònies amb capacitat per a 160 persones, tot i que és ampliable. A part dels espais públics, té la zona de treball i serveis amb despatxos, sala de tanatopràxia, magatzem i garatge. L’immoble s’ha dissenyat recorrent a la simbologia d’un bosc amb clarianes, amb molt protagonisme de la llum natural però també altres d’interiors que respectin la intimitat dels usuaris. Es tracta d’un edifici amb alta eficiència energètica, amb aïllament exterior i interior de la façana i plaques solars. D’altra banda, també s’han fet millores a l’exterior. Ho destaca la regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera:

El tanatori ha tingut un cost d’1,7 milions d’euros,  subvencionats per la Diputació de Lleida amb 647.000 euros i el Departament de Presidència a través del PUOSC amb 250.000. Tant el lloc com el cost de l’obra han provocat debat entre govern i oposició.

La inauguració de l’equipament, dissabte a les 5 de la tarda, anirà a càrrec del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcaldessa, Judit Gisbert. També hi prendrà part l’exalcalde i secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez. L’acte constarà d’una visita a les instal·lacions, parlaments oficials i una actuació de violoncel a càrrec de Laura Juanco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *