Solsona implantarà la telelectura en 800 comptadors més d’aigua

El Servei Municipal d’Aigua ha començat la segona fase de substitució d’aquests aparells, iniciada el 2015. S’acompanya de l’ampliació de la xarxa d’antenes per facilitar la captació remota de les dades dels comptadors.

Els objectius són agilitar el procés de recollida de les lectures trimestrals, reduir costos i hores de personal, aconseguir un control més exhaustiu dels consums reals i detectar més fàcilment possibles fraus per manipulació de comptador. Així mateix, es vol millorar l’accessibilitat i la seguretat del servei i guanyar eficiència en la resolució d’incidències.

Per tal de gestionar les dades, hi ha en fase de proves una nova aplicació que permetrà a la ciutadania conèixer al moment els seus consums i rebre alertes en casos d’excessos o fuites i d’incidències a la xarxa.

El canvi dels 800 comptadors, la instal·lació de noves antenes i l’aplicació tenen un cost de 93.500 euros. La regidora de Serveis, Rosó Barrera, explica que la intenció és acabar la instal·lació abans de final d’any. En un termini màxim de 5 anys es preveu completar la renovació de tots els comptadors de la ciutat, més de 4.500. Actualment n’hi ha 1.100 que funcionen amb telelectura.

D’altra banda, la regidora recomana que la ciutadania demani el canvi de factura en paper per l’electrònica. D’aquesta manera, s’estalvien costos i es pot tenir el rebut amb immediatesa. Aquest canvi es pot demanar presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament o per correu electrònic a ajuntament@ajsolsona.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *