El Consell Comarcal dona llum verda a l’ordenança de regulació dels espais fluvials del Solsonès

Si bé fins ara cada ajuntament havia elaborat la seva a partir d’una proposta marc de l’ens intermunicipal, ara cinc ajuntaments del Solsonès han delegat les seves competències al Consell Comarcal. Són Clariana de Cardener, Olius, Guixers, Castellar de la Ribera i Sant Llorenç. El ple del Consell Comarcal hi va donar llum verda ahir a la tarda. El conseller comarcal de Turisme, Ferran Ginestà, n’exposa els motius:

L’objectiu és fer front a la massificació que pateixen cinc zones de la comarca especialment durant els caps de setmana d’estiu i a l’agost. Són els pantans de Sant Ponç i la Llosa del Cavall, els rius Aigua d’Ora i Aigua de Valls i la Ribera Salada.

Tot i votar-hi a favor, la CUP va constatar diversos errors de fons i de forma. Oscar Garcia ha posat de relleu les competències de les institucions:

Així mateix, destaca que caldria revisar alguns articles com la prohibició de saltar als gorgs, de llaurar els camps propers als rius o pantans o la prohibició d’utilitzar flotadors.

Van votar a favor de l’ordenança tots els consellers comarcals excepte l’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, que s’hi va abstenir davant la mala experiència de l’estiu passat amb els agents cívics que es van contractar com a vigilants:

 La d’ahir va ser l’aprovació inicial del text. Ara s’obrirà un mes per presentar-hi al·legacions i un cop tancat aquest termini caldrà aprovar-lo definitivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *