Solsona estrenarà aquesta primavera taquilles intel·ligents per recollir comandes al comerç local

El nou sistema “Clica i recull” consta de 20 armariets de recollida a l’aparcament de les Moreres. 12 d’aquests són refrigerats ja que s’adreça especialment a comerços al detall d’ús quotidià com carnisseries, peixateries, forns de pa, fruiteries i botigues de menjar per emportar o de begudes. Amb tot, és una proposta oberta a tot el petit comerç per millorar-ne la competitivitat facilitant una ampliació de l’horari comercial d’acord amb els nous hàbits de consum de persones amb poc temps lliure alhora que facilita una major conciliació laboral i familiar dels comerciants.

Per fer ús de les taquilles intel·ligents, els ciutadans s’hauran de registrar a la plataforma la primera vegada. A partir d’aquí, reservaran un armariet lliure en línia, faran la comanda a la botiga per WhatsApp o telèfon, faran el pagament virtual i recolliran la compra abans de 24 hores. En cas que no sigui recollida en aquest termini, es retornarà a l’establiment. Durant el primer any de funcionament hi haurà una persona que transportarà les comandes cada dia de 12 a una amb un vehicle refrigerat. A partir d’un directori comercial en línia que s’està enllestint i d’un codi QR es podrà saber els establiments adherits al nou sistema. Aquests dies l’Agència de Desenvolupament Local està donant a conèixer el nou servei als botiguers. En el ple d’ahir, precisament, Marc Barbens, de Junts per Solsona, va lamentar que la informació al sector arriba tard:

No ho comparteix el regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner:

Les taquilles intel·ligents, amb un cost de prop de 30.000 euros s’han finançat amb ajuts Next Generation en un 80%. Els establiments que ho vulguin podran autogestionar el sistema. En una segona fase, les taquilles també serviran per a canvis i devolucions, una funció especialment útil per a comerços de roba, calçat i complements.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *