Solsona estrena avui un Carnaval marcat per la sequera i les innovacions tecnològiques

Com us avançàvem, en aquesta edició el ruc no anirà pixant durant tota la festa sinó només dissabte durant la penjada i amb aigua freàtica tractada per tal de complir amb les restriccions de la fase d’emergència. D’altra banda, s’estrena una polsera de pagament pel servei de barra de la sala polivalent. Es podrà comprar al preu d’un euro a la taquilla de la sala i es podrà carregar allà mateix o escanejant un codi QR. Per pagar, es passarà la polsera pel TPV. Un cop acabat el Carnaval, qui encara tingui saldo a la polsera podrà demanar-ne la devolució entre els dies 15 i 28 d’aquest mateix mes.

Pel que fa als gegants, s’ha fet una restauració a fons del Tòfol Nano, que inclou l’estructura interior, el vestit i fins i tot les cames. Després de 20 anys, també s’han restaurat els quatre Gegantons bojos, amb canvi de vestits i repàs de pintura i estructura interior, entre d’altres.

El president de l’Associació de Festes del Carnaval, Àlex Vilanova, explica com es presenta la festa:

Entre les novetats de la programació, la comparsa Titius celebra avui un quart de segle de vida amb un ball a la plaça de Sant Joan. La Festa-Fotre Volum 3 de demà passa de la plaça de la Catedral a la del Bisbe. Entrada la mitjanit s’estrena l’acte “La ReCapta”, que vol donar un nou punt de vista a la capta amb els Gegants Vells. La nit de dissabte, l’Olímpics Fest arribarà a la plaça de Sant Joan deixant el carrer de Sant Cristòfol. Aquella mateixa nit també s’afegirà un concert a la plaça Major. Canvis també en el punt de sortida de les contradanses de diumenge a la tarda, que no arrencaran de la plaça del Consell sinó del pati de la Residència. Pel que fa a la resta d’actes, mantindran la seva estructura habitual. Una altra de les novetats més destacades és el retorn de l’Orquestra Petitsfanjàs, la versió infantil de l’Orquestra Patinfanjàs, que anys enrere havia estat present al Carnaval infantil. Sortirà al carrer tant el Dilluns com el Dimecres de Carnaval.

A partir d’avui mateix s’activa el Punt Lila Fix per prevenir agressions sexistes o LGTBIfòbiques i atendre les víctimes. Funcionarà d’11 de la nit a 3 de la matinada avui i els propers dies. D’altra banda, també hi haurà un punt lila popular al carrer i es podrà recórrer als membres de la Junta als actes de la polivalent.

Podeu consultar la programació detallada de la festa al web carnavalsolsona.com o escoltar l’Agenda de Carnaval cada dia a ¾ d’11 del matí, ¾ de 2 del migdia, ¾ de 4 i ¾ de 7 de la tarda. Recordeu que diumenge pels volts de 2/4 de 12 del migdia us oferirem, en directe, el sermó del Carnaval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *