El sector de la pagesia tanca gairebé tres dies de protestes a Barcelona amb més de 2.000 tractors en una mobilització que ja és històrica

Des de la Catalunya Central, més de 300 tractors van sumar-se a la marxa lenta des del Bages en direcció a Barcelona. 

Els pagesos del Bages, el Solsonès, el Berguedà i l’Anoia van sortir ben d’hora al matí des de Sallent i Sant Fruitós per l’autopista C-16, passant pel peatge de Sant Vicenç de Castellet on es van aixecar les barreres. Tot plegat, amb la intenció de fer-se escoltar a la capital catalana. En parlava l’Arnau Vilomara, de Castellfollit del Boix:

Al conjunt de Catalunya, cap a les 9 del matí, productors i ramaders d’arreu del país també van arrancar tractors en direcció a Barcelona.

Hi van arribar cap a quarts de tres del migdia, entre els aplaudiments dels barcelonins al seu pas pels carrers de la ciutat. Alguns pagesos, fins i tot, se sorprenien per la rebuda. La Sílvia, una veïna de Barcelona, mostrava el seu suport:

La protesta es va allargar fins ben entrada la nit. De fet, alguns pagesos han dormit a Barcelona i han tallat algunes carreteres importants de la ciutat durant el matí.

La gran majoria, però, van decidir tornar cap a casa. Això, després que la policia els alertés que havien de treure els vehicles a les 6 del matí o, sinó, els multarien.

De totes maneres, com dèiem, alguns han decidit quedar-se, sobretot els que tenien més hores de trajecte, com l’Egoitz, un pagès de les Terres de l’Ebre:

Per la seva banda, els pagesos de la Catalunya Central i de Girona van optar per tornar a casa tot i haver de fer trajectes d’entre 4 i 5 hores. De totes maneres, molts d’ells marxaven amb una sensació agredolça. En parlaven el Quim i el David, dos pagesos de les comarques gironines:

Això, després de passar tota la tarda i part del vespre a la capital on representants d’entitats agrícoles i ramaderes es van poder reunir amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès; i el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.

Una reunió que va servir perquè la pagesia pogués traslladar les seves demandes al govern. De tota manera, els van emplaçar a tornar-se a reunir d’aquí 10 o 15 dies per fer una anàlisi més concreta del sector. En parlava el conseller Mascort:

Per tot plegat, el govern s’ha compromès a analitzar la cinquantena de propostes del sector de la pagesia per estudiar la manera perquè es puguin guanyar millor la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *