Solsona dona llum verda a l’obligació dels propietaris de gossos de portar bosses i una ampolla d’aigua

L’últim ple ha aprovat la modificació de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals domèstics per incloure-hi aquesta qüestió. Aquest punt ha rebut el suport de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició que, tot i que en comparteix el fons, no n’acaba de veure clares les mesures. L’alcaldessa, Judit Gisbert, posa de relleu la necessitat d’actuar en aquest aspecte:

A petició del servei municipal de jardineria, la normativa també prohibeix la presència d’animals domèstics en espais enjardinats. Des de Junts per Solsona dubten de l’eficàcia de la mesura aprovada. Marc Barbens:

Des d’Alternativa per Solsona-CUP hi coincideixen afirmant que la intenció és bona però que s’ha desenfocat la mesura.

El nou redactat de l’ordenança se sotmetrà a informació pública durant un mes un cop es publiqui als diaris oficials. Abans de començar a sancionar, la Policia Local farà una campanya informativa. En tant que es considera una infracció greu, no portar bosses i una ampolla d’aigua pot implicar multes d’entre 100 i 600 euros.

Paral·lelament, es duu a terme una campanya de sensibilització marcant amb banderoles i rètols els punts on es concentren més excrements de gossos. El proper indret serà el carrer d’Àngel Guimerà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *