Millorar l’ocupabilitat de les persones aturades i la competitivitat de les empreses, objectius del nou projecte de l’AdlSolCar

L’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona crearà un nou espai per a les persones que busquen feina, programarà un taller i una prova pilot per experimentar noves estratègies en gestió del talent i oferirà seminaris i assessorament especialitzat a les empreses. El pla vol resoldre els problemes recollits en la diagnosi, com el desajust entre les ofertes laborals i els perfils professionals existents, la concentració de l’atur en majors de 45 anys i aturats de llarga durada i la presència destacada de microempreses al territori, que implica una baixa capacitat d’innovació amb mitjans propis.

A partir del dia 14, el Servei Connectem oferirà un espai per a la recerca de feina per fer activitats per a la millora de les competències tècniques i transversals a través d’un itinerari personalitzat i tallers. Funcionarà els dijous al matí a la Biblioteca Marc de Cardona i els divendres a la Carles Morató de Solsona. Per participar-hi, cal estar inscrit al Servei Connectem i donat d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya. Comptaran amb l’opció d’un guiatge d’un professional de l’orientació. El primer taller serà per superar amb èxit una entrevista de feina i es farà el dia 14. Cal apuntar-s’hi en línia abans del dia 9.

Pel que fa a les empreses, es farà una prova pilot amb estratègies innovadores de gestió del talent per tal que es cobreixin els llocs de treball de difícil cobertura. Recentment ja s’han dut a terme dues accions formatives en aquest sentit.

Referent a l’eix de la millora de la competitivitat de les empreses, es faran seminaris de curta durada en sectors estratègics i experts externs en diferents matèries oferiran nous assessoraments especialitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *