Solsona demana avançar l’ajut del PUOSC per poder fer el nou tanatori l’any vinent

Per unanimitat, en el llarg ple d’ahir al vespre, tots els grups van acordar l’avançament d’una subvenció de 250 mil euros al Departament de la Presidència de la Generalitat. Un ajut que s’emmarca en la convocatòria del PUOSC, i que servirà per finançar una part del nou tanatori. Ho explica el regidor d’Hisenda, Ramon Xandri.

El ple també va aprovar un conveni de col·laboració entre administracions per constituir la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central. Pretén crear un marc de col·laboració per articular polítiques de mobilitat, infraestructures i transport públic a les comarques centrals. Així ho explicava el Regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner:

Per la seva banda, Pilar Viladrich, portaveu d’Alternativa per Solsona-CUP, considera que la Taula de Mobilitat hauria d’incentivar l’ús del transport públic i de les energies renovables:

Un altre aspecte tractat va ser la modificació de crèdit, de 57.500 euros, per la millora del carrer del Blat. Es tracta de la sisena de l’any amb diners procedents del fons de contingència i dels programes d’ajuts per la Covid-19. Tot i això, el regidor d’Hisenda ha destacat que aquest traspàs de fons dels ‘Ajuts Covid’ és temporal, per poder afrontar aquesta obra, i al setembre es tornarà a valorar la situació per analitzar la demanda d’ajuts i, si cal, es buscaran fons per cobrir-ho.

Per la seva banda, l’oposició va presentar dues mocions: Junts va proposar la votació d’un text de l’Associació Catalana de Municipis per a la suficiència financera dels ens locals, aprovada per unanimitat. El portaveu de Junts, Marc Barbens, en defineix les línies mestres:

 Per la seva banda el PSC va portar al ple una moció crítica amb la gestió sanitària del govern català davant els nous brots de coronavirus. En destaca els arguments principals la regidora socialista Encarna Tarifa:

  La moció va ser rebutjada per 8 vots en contra i tres a favor dels regidors del PSC i la CUP. Finalment, amb el suport de tots els regidors excepte Tarifa es va donar llum verda a una moció introduïda d’urgència en contra de la revocació dels drets penitenciaris dels presos polítics, en suport a les persones represaliades i en defensa de l’amnistia de totes elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *