L’atenció telefònica al Centre Sanitari s’ha triplicat arran de la crisi del Covid

De 5.300 minuts mensuals en trucades emeses abans del coronavirus a 17.300 actualment. Així ho va explicar al ple de l’Ajuntament d’ahir al vespre la presidenta de l’ens, Sara Alarcón. La manca de recursos, concretada en 14 línies telefòniques i quatre administratives, fa que no es doni a l’abast davant l’augment exponencial de trucades dels usuaris i del seguiment a pacients. Sentim Sara Alarcón:

El director mèdic del Centre Sanitari, Juan Campus, afirma que ni que tinguessin 20 línies també hi hauria col·lapse i lamenta no poder atendre les trucades amb més celeritat. En aquest sentit, demana paciència i comprensió als usuaris.

Sara Alarcón també va aprofitar el ple d’ahir per actualitzar la informació relativa a l’afectació de la Covid-19 a la comarca. Va explicar la detecció d’un positiu a Odèn, que ha obligat a tancar un establiment d’hosteleria del municipi de manera preventiva i per assegurar l’aïllament. En els propers dies, es faran proves PCR a tots els usuaris i monitors de la residència de l’Amisol, que encara no s’havien fet, i també dels contactes estrets dels últims casos detectats a la comarca. Paral·lelament, des del CatSalut es facilitaran recursos per contractar gestors Covid. La presidenta del Centre Sanitari, Sara Alarcón, explica de què es tracta:

Sobre aquesta mateixa qüestió, Alarcón ha subratllat que s’ha constituït el Consell de Coordinació Territorial de la Catalunya Central de la Covid-19. Del Solsonès, en formen part l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal. Es reunirà de manera telemàtica un cop per setmana i reforçarà els canals de comunicació entre la Generalitat i els consells comarcals i ajuntaments de la Catalunya Central en l’etapa de represa de la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

D’altra banda, l’alcalde, David Rodríguez, va explicar que hi havia hagut contactes amb el Secretari General de Salut per definir com ha de ser el futur del Centre Sanitari. En aquest sentit, Rodríguez creu que el model passa per una major implicació del CatSalut i reconeix que no ha de ser un debat tancat entre Ajuntament de Solsona, Consell Comarcal i Generalitat, sinó que ha de tenir la presència d’altres agents vinculats a la sanitat del Solsonès.

          

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *