Solsona celebra aquest cap de setmana una “fira segura” amb espais perimetrats i tests d’automostra

La situació pandèmica al Solsonès va obligar la comissió organitzadora a ajornar-ne la celebració 15 dies, però avui ja està tot a punt per a una 68a edició presencial. La comissió organitzadora ha reduït el certamen de tres a dos dies fent un tastet de cada aspecte de la fira. En total seran 24 actes, 50 expositors comarcals, una quinzena d’entitats implicades i 40 persones contractades per garantir que sigui una fira segura.

Al Camp del Serra hi haurà la mostra de bestiar oví, boví i cabrum i els estands de maquinària agrícola. Hi haurà uns 200 caps de bestiar vius, un terç del que és habitual, concentrats en una carpa de 1.200 metres quadrats amb un passadís molt ample perquè no es facin aglomeracions. S’han suprimit tant els concursos com les exhibicions. Hi haurà un doble accés: un a tocar de la plaça del Camp i el Vall Fred i l’altre a través del passatge del Vall Fred.

A la plaça del Camp i al passeig s’hi concentraran els estands d’automoció, industrials i parades d’artesania. L’entrada és a la confluència entre aquests dos vials. Enguany es recupera el Premi al comprador, el sorteig de 1.000 euros entre les persones que adquireixin un vehicle nou o semi-nou durant el cap de setmana.

Finalment, a la sala polivalent hi haurà l’estand de les botifarres, que s’ha renovat. Funcionarà avui de 7 de la tarda a 11 de la nit i demà i diumenge ininterrompudament de 9 del matí a 11 de la nit. Hi haurà un espai amb capacitat per a 80 persones amb taules d’un màxim de 6 persones per menjar a peu dret i un altre on es podran recollir els entrepans per endur-se’ls a casa. Per tal de poder saber a temps real l’ocupació de cadascun d’aquests espais, es podrà consultar el web recintes.cat/solsones-fires.

Pel que fa a la programació, s’ha reformulat “L’Hora del Vermut”, tant dissabte com diumenge al migdia. Ho explica el president de Solsonès Fires, Joan Codina:      

       Aquesta proposta és per compensar la supressió de l’espai de la fira d’entitats, que era inviable amb les mesures anti Covid.

Per intensificar el control de la pandèmia, hi haurà un estand de recollida d’automostres a la Fira d’aquest cap de setmana, que se situarà al costat de la font del passeig del Pare Claret demà, dissabte, de 4 a 8 i diumenge de 10 a 2. Poden fer l’automostra les persones que no  se l’hagin fet els últims 15 dies, que no hagin completat el procés de vacunació i que no hagin passat la Covid-19 els últims tres mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *