Solsona acollirà una nova campanya de vacunació sense cita prèvia el dijous 26 a la tarda

Es farà a la sala polivalent de 4 a 8 i hi pot acudir tota la població de l’Àrea Bàsica de Salut del Solsonès major de 12 anys que encara no hagi rebut cap dosi. En aquesta ocasió s’administrarà Pfizer, amb la qual cosa caldrà una segona dosi al cap de 21 dies.

L’objectiu d’aquesta campanya és avançar en la immunitat de grup a la comarca, on hi ha un 61% de la població amb la pauta completa i un 66% amb la primera dosi. El Centre Sanitari i la regidoria de Salut fan una crida a la ciutadania a participar-hi per aconseguir, d’una banda, una bona cobertura en embarassades i, de l’altra, en la població d’entre 12 i 16 anys amb vista a la represa de l’activitat escolar. Els menors de 16 anys han d’acudir a la cita acompanyats del pare, mare o tutor legal mentre que tothom ha de dur la targeta sanitària.

La marató de vacunació del juliol es va considerar un èxit en esgotar les 554 dosis disponibles.

S’allarga el toc de queda

D’altra banda, la situació epidemiològica fa prorrogar una setmana més el toc de queda a Solsona. Amb una incidència acumulada de 340 els darrers 14 dies, la ciutat és a la llista dels 148 municipis on la Generalitat demana allargar aquesta mesura 7 dies més a partir de divendres, que ha de rebre el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Govern ha optat per rebaixar els criteris i ara s’aplica en poblacions amb una incidència acumulada de més de 125 casos per cada 100.000 habitants en llocs dels 250 actuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *