Vuit detinguts per dues plantacions de més de 18.000 plantes de marihuana a Guixers

La matinada de dilluns a dimarts els Mossos d’Esquadra van detenir vuit homes d’entre 20 i 35 anys de nacionalitat albanesa com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de danys i pertinença a grup criminal.

A mitjans de juliol es va tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una zona boscosa de difícil accés a Guixers, proper del pantà de la Llosa del Cavall. Després de les primeres investigacions i de comprovar-ho amb l’helicòpter dels Mossos, es van localitzar dues zones de bosc desbrossades i aplanades on s’hi havia instal·lat un cultiu extens de marihuana, que regaven amb dos embassaments artificials per emmagatzemar aigua que extreien del pantà amb una bomba.

Al dispositiu policial hi van participar agents de la unitat d’investigació de Solsona, efectius del Grup Especial d’Intervenció, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, de les unitats Aquàtica i Canina i l’helicòpter dels Mossos. Per arribar a la plantació, els agents van haver de caminar 6 quilòmetres i creuar el riu de Valls. Hi van localitzar 18.200 plantes en diferents estats de creixement distribuïdes en dos camps de cultiu i més d’un miler de branques assecant-se.

Entre els camps es van trobar cinc tendes de campanya i una cuina feta artesanalment on hi havia nou homes, que presumptament eren els vigilants i cultivadors de la plantació. Un dels homes va aconseguir fugir bosc a través. S’havien netejat i tallat un número considerable d’arbres i el sotabosc per crear els camps de cultiu. La zona acumulava escombraries, plàstics, roba i estris per al cultiu i també per dormir-hi i viure-hi. A causa de les dificultats d’accés a la plantació, l’extracció de les plantes es va fer amb el suport d’un helicòpter. Els vuit detinguts, sense antecedents, han passat a disposició del Jutjat de Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *