Sant Llorenç inaugura diumenge un monument als donants de sang

La capital de la Vall de Lord es convertirà en el primer municipi de la comarca a disposar d’aquest reconeixement que ja tenen un centenar de poblacions d’arreu del país. És obra d’Artesania en pedra Parcerisa i s’instal·larà a la plaça del Doctor Ferran. La inauguració serà diumenge a les 6 de la tarda i ho promouen l’Ajuntament de Sant Llorenç i l’Associació de Donants de Sang del Solsonès.

Recordem que, per la seva banda, l’Ajuntament de Solsona ha convocat un concurs d’idees per dedicar una obra artística als donants de sang. S’instal·larà l’any que ve a l’exterior de la sala polivalent, on es fan els acaptes de sang i plasma. És una iniciativa de la regidoria de Salut amb el vistiplau de l’Associació de Donants de Sang del Solsonès que vol fer palès de forma permanent l’agraïment de la ciutat a un acte solidari que salva vides.

La proposta artística, que s’ha d’inspirar en la solidaritat dels donants, pot ser una escultura, una placa commemorativa, una instal·lació visual, una intervenció a l’espai o un disseny urbà. La tècnica i els materials són lliures, però han de ser resistents a la intempèrie i al pas del temps. Es poden presentar propostes fins al 14 de desembre. El jurat escollirà entre dues i tres opcions finalistes, que s’exposaran als donants coincidint amb un acapte i hauran de votar la que més els agradi. La proposta guanyadora rebrà 3.000 euros, 500 com a premi i 2.500 per a l’execució de l’obra. Les bases completes d’aquest concurs d’idees es poden descarregar del web municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *