Riner rep el primer eixam d’abelles de Viladecans en el marc del projecte Redicat de recuperació i protecció de les abelles

Un grup d’alumnes de 5è de l’escola Miquel Martí i Pol de Viladecans ha acompanyat i apadrinat els insectes fins al Solsonès. És la primera actuació pràctica del projecte Redicat, que promou el rescat d’eixams d’abelles que causen molèsties a Viladecans fins a Riner i que es reprèn després de la pandèmia. Veïns de la zona en tindran cura per produir mel i durant el proper curs aquest producte retornarà a les aules de Viladecans. Els 75 alumnes de 5è de l’escola del Baix Llobregat han pogut conèixer de primera mà el destí de les abelles del seu municipi acompanyat de la vintena d’estudiants de l’escola rural de Freixinet, que els han explicat la seva realitat diària. Tots plegats han plantat plantes aromàtiques i han instal·lat un hotel d’insectes amb l’ajut de l’Associació d’Amics de les Abelles, entitat que coordina el projecte. L’alcalde de Riner, Joan Solà, explica la dimensió transversal que ha agafat la iniciativa:

La tinent d’alcalde de Medi Ambient de Viladecans, Encarna García, ho considera una bona oportunitat per connectar el món rural i urbà:

La directora de l’escola de Freixinet, Marta Manteca, destaca el vessant educatiu i social del projecte:

Redicat compta amb un ajut de prop de 100.000 euros del govern espanyol. El subdelegat a Lleida, José Crespín, que ahir va ser a Freixinet, explica la importància d’aquesta iniciativa:

El mes vinent, l’alumnat de Freixinet viatjarà a Viladecans per conèixer la realitat de l’indret d’on provenen les abelles que s’han instal·lat al seu municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *