Pinós acollirà aquest dissabte una concentració d’Unió de Pagesos per reivindicar la igualtat de serveis a l’entorn rural

Sota el lema “Per viure dignament als pobles” es llegirà un manifest i es duran a terme diverses activitats al centre geogràfic de Catalunya. Aquesta serà la darrera d’una sèrie de mobilitzacions promogudes pel sindicat agrari l’últim any per denunciar la situació d’abandonament de la pagesia i del món rural.

Es posarà èmfasi en les condicions de vida al món rural amb qüestions com el despoblament, l’habitatge, les telecomunicacions, les comunicacions, els serveis sanitaris, l’educació i el paper de la dona al món rural. Marcel Colell, membre d’Unió de Pagesos al Solsonès, destaca que no s’entén que la normativa permeti transformar una part d’una casa de pagès o construir-ne una de nova per fer turisme rural i, en canvi, no es permeti fer-ho a algun dels joves de la família perquè s’hi pugui quedar a viure i a treballar. D’altra banda, Colell subratlla que s’està fent un estudi sobre els menjadors escolars rurals, dels quals no es té en compte la seva realitat. Sentim-lo:

A la manifestació de dissabte a Pinós hi prendran part totes les entitats municipalistes: l’Associació de Micropobles, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. La intenció és fer veure que es tracta d’un problema de país i no només de la pagesia. També hi són convocades la pagesia i les associacions i entitats municipals i culturals de l’entorn rural. S’hi reclamarà que es legisli per assolir la paritat real i efectiva en els serveis públics al món rural respecte els del món urbà.

L’acte començarà a les 11 del matí amb la concentració, que comptarà amb les intervencions de l’Ajuntament de Pinós, el Consell Comarcal del Solsonès, Unió de Pagesos de Catalunya al Solsonès i les entitats. En acabar, es llegirà el manifest “Per viure dignament als pobles”. L’acte comptarà amb l’actuació dels cantautors Montserrat Isanta i Eduard Gener i un ball de gralles amb els Grallers Passavolant a partir de 2/4 de dues. Qui ho vulgui, es pot quedar a dinar a l’Hostal de Pinós prèvia reserva trucant a la seu d’Unió de Pagesos o enviant un correu electrònic a uniopagesos@uniopagesos.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *