Obertes les inscripcions a la vintena Setmana de la Gent Gran de Solsona, que arribarà del 20 al 26 d’aquest mes

Es poden formalitzar a les dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament, al tercer pis. La regidoria de Drets Socials i el Consell de la Gent Gran, amb el suport del Consell Comarcal, proposen una vintena d’activitats culturals, divulgatives, esportives i de lleure pels majors de 65 anys. Totes són gratuïtes excepte la sortida al Museu de l’Escola Rural i els dòlmens de Castellar de la Ribera, que costa 7 euros, i el dinar i ball de cloenda de la Setmana, que en costa 6.

Una de les novetats és l’enregistrament del pòdcast Llegir, el dissabte 18, amb entrevistes a l’escriptor i editor Ramon Besora i a la solsonina Roser Fons. En diferents dies, hi haurà tallers amb les noves figures d’atenció primària i comunitària del Centre Sanitari: fisioterapeuta, higienista bucodental, nutricionista i psicòloga. Dilluns hi haurà un col·loqui amb l’escriptora Anna Freixas sobre el seu llibre que parla de l’envelliment de les dones mentre que dimarts serà el torn d’un taller d’expressió vocal i corporal amb Teresa Subirà. Divendres serà el torn d’un taller per familiaritzar-se amb l’aplicació Solsona 24/7.

A la Setmana de la Gent Gran no hi faltaran les cites de sempre: dimecres hi haurà la caminada, el cinefòrum i un taller al Punt Òmnia; i dissabte, el campionat de bitlles catalanes i els tallers davant de l’Ajuntament.

Una de les propostes amb més demanda és la xerrada de qüestions jurídiques que afecten les persones grans. La notària de Solsona, Roser Berenguer, i l’advocat Rossend Mujal parlaran de la importància de planificar la successió el divendres a la tarda. D’altra banda, per motius d’agenda s’ha traslladat el bingo musical organitzat per GIGA al dimecres 29 a la tarda.

La programació de la Setmana de la Gent Gran de Solsona es pot descarregar en línia del web de l’Ajuntament. La regidora de Drets Socials, Maria Moumen, assenyala que l’oferta d’activitats intenta adequar-se a la diversitat perquè tothom hi trobi el seu lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *