Micropobles demana més poder per a l’administració local per poder fer un desconfinament adaptat a les necessitats dels municipis de menys de 500 habitants

Ho ha explicat aquest matí a La Central l’alcalde de Riner i vocal de l’entitat, Joan Solà. Defensa que els ajuntaments són els que coneixen de primera mà el territori, les necessitats dels veïns i les problemàtiques del dia a dia i se’ls hauria d’escoltar a l’hora de dissenyar la desescalada. Joan Solà:

L’alcalde de Riner posa de relleu que el confinament ha estat complert pels veïns i que pels ajuntaments ha suposat un esforç en haver de fer pedagogia d’unes normes que no estan pensades per a petits nuclis o masies disseminades. En aquest sentit, agraeix la responsabilitat dels veïns a l’hora d’evitar la propagació del coronavirus. Pel que fa a la comunicació amb els habitants, el WhatsApp, les trucades i el correu electrònic han permès una relació molt directa i fluïda. Pel que fa a com ha de ser la desescalada, Joan Solà reconeix que no s’ha presentat cap actuació concreta des dels micropobles, sinó una proposta transversal. Tot i que creu que caldria considerar la realitat dels petits municipis a l’hora de legislar o establir mesures, és del parer que la Generalitat els té cada cop més en compte però que, en el cas de la Covid-19, topen amb les mesures que depenen del govern espanyol.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *