L’atur al Solsonès ha crescut un 12,5% durant l’abril

Això es tradueix en 63 persones més sense feina. L’increment més significatiu s’ha produït a Solsona, amb un augment de 43 persones, i a Clariana de Cardener amb 8 nous desocupats. Tot i això, els dos municipis que registren la taxa d’atur més elevada segueixen sent els més poblats, Solsona i Sant Llorenç de Morunys. Al conjunt del Solsonès, la xifra de desocupació supera el mig miler de persones amb un total de 566, de les quals un 80% corresponen a la capital, amb 455 aturats.

Al conjunt de Catalunya l’atur ha augmentat en 50.763 persones respecte al mes de març, que suposa un creixement del 12%. La xifra total supera els 467 mil desocupats.

Des del govern atribueixen aquest augment tan significatiu a l’efecte de la crisi sanitària de la Covid-19 que va començar a repercutir en l’atur registrat a partir del 13 de març en decretar-se l’estat d’alarma. Tot i això, asseguren que en les darreres setmanes d’abril, el creixement s’ha anat moderant.

Amb tot, aquestes dades no inclouen els afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, que a Catalunya són més de 700 mil treballadors. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *