Mans Unides Solsona col·laborarà en un projecte social a Bolívia i un d’educatiu a Moçambic

El lema de la campanya d’enguany gira al voltant de les conseqüències del deteriorament mediambiental sobre milions de persones i té com a lema “Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu”. Durant aquest any, Mans Unides se centrarà en el rostre humà de la crisi climàtica ja que al món hi ha 821 milions de persones castigades per la fam i més de 1.000 milions de pobres. A més de les tasques de denúncia i sensibilització, l’ONG dona suport a projectes que ajuden les comunitats a adaptar-se als canvis mediambientals i climàtics i promou iniciatives destinades a ajudar les persones que es veuen obligades a migrar a conseqüència de la crisi climàtica.

El projecte social de Mans Unides Solsona se centra en la consolidació de territoris indígenes al Chaco Boliviano, a l’Amèrica del Sud. La població i les activitats productives es concentren al costat de les escasses fonts d’aigua permanent, però això està canviant a conseqüència de la crisi climàtica. Mans Unides contribuirà a la consolidació de la gestió dels territoris que van ser titulats per l’Estat bolivià a favor de les comunitats indígenes guaranís. El projecte farà especial incidència en les dones i promocionarà fires productives amb els seus productes agropecuaris i del bosc, gastronomia i tradicions culturals. La contribució a aquest projecte és de 45.000 euros i es preveu que se’n beneficiïn 900 persones de forma directa i 6.000 més de manera indirecta.

Pel que fa al projecte educatiu, consisteix en una inversió de prop de 74.000 euros per al reforç de capacitats en una escola agropecuària rural a Moçambic, que ajudarà un centenar d’alumnes i, indirectament, 600 familiars. Es tracta d’una zona on la majoria de la població viu exclusivament de l’agricultura de subsistència i pateixen malalties com la malària o la lepra. S’ha creat una escola professional agropecuària perquè els joves no hagin d’emigrar a la ciutat i es puguin guanyar la vida treballant la terra. La prioritat és la construcció d’un magatzem per guardar els productes de les collites, un taller per a les eines del camp, una sala d’infermeria per atendre els alumnes i quinze noves lliteres per al dormitori de les noies per evitar compartir llits i el contagi de malalties.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *