L’increment de taxes de l’ACA al sector nàutic en pantans i rius deixa la Llosa sense activitats d’aquest tipus

L’única de les dues empreses que s’havia mantingut operativa des del 2021, Relleus gent de muntanya, s’ha acabat traslladant al pantà d’Oliana. El motiu principal? Que Oliana depèn de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i no hi ha cost d’instal·lació mentre que a la Llosa, que depèn de l’ACA, l’Agència Catalana de l’Aigua, cada caiac té un cost de navegació de 183 euros. Sentim Albert Caelles, de Relleus gent de muntanya:

L’ACA defensa que s’han actualitzat els preus, que feia 8 anys que estaven congelats, per fomentar la navegació a rem o a vela per davant de la navegació a motor. Des de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme ja han presentat recursos a la Generalitat, pendents de resoldre. Mentrestant, alguns negocis han hagut de tancar i altres s’han hagut de reinventar. Albert Caelles, de Relleus gent de muntanya, explica que l’últim dia que van treballar a la Llosa van haver de remolcar el caiac amb els clients amb fang fins a la cintura i això els va fer plegar. D’altra banda, l’empresa que hi havia operant al pantà d’Oliana va plegar arran de les restriccions per l’aplicació del Pla Alpha, que no els permetien treballar. Així, la fi d’una empresa es va convertir en oportunitat per a una altra. Amb tot, Albert Caelles creu que el tancament del sector nàutic acaba perjudicant l’economia de la zona:

La situació es repeteix en altres indrets de les conques internes. A La Baells, l’empresa que hi treballava des de feia 22 anys també ha hagut de tancar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *