Les entitats que utilitzin la plataforma d’entrades de Turisme Solsonès hauran de cedir només un 2% de l’import de les vendes per cobrir les despeses de funcionament

Des de l’abril del 2019, l’Oficina de Turisme del Solsonès disposa d’aquesta plataforma en línia davant l’increment de la gestió de la venda d’entrades que es va detectar. El preu públic és de 100 euros fixos per activitat, amb una reducció del 80% per a les entitats i associacions de la comarca, més un 5,5% de l’import total de les vendes.

Arran de la Covid, el Consell Comarcal va suspendre aquesta taxa per afavorir la recuperació econòmica de les entitats i facilitar-los un canal de venda virtual. Aquesta exempció serà vigent fins a final d’any. Enguany han fet ús de la plataforma més d’una trentena de promotors, amb una oferta de 120 espectacles, que han generat més de 14.000 comandes i un total de 18.000 entrades. En conjunt, la passarel·la de pagament ha registrat un moviment de 90.500 euros. Del total d’espectacles programats, una quarantena eren gratuïts i només s’ha utilitzat la plataforma com a sistema de control d’aforament i reserva prèvia de seients.

En l’últim ple el Consell Comarcal va introduir d’urgència la modificació del preu públic eliminant la quota fixa i reduint la part variable fins a un 2% de la venda d’entrades. Així mateix, els promotors que només utilitzin la plataforma com a control d’aforament, sense cobrar entrada, en podran fer ús de forma gratuïta. Tot plegat, amb l’objectiu de facilitar-ne l’ús i de garantir que es cobreixin els costos derivats de la passarel·la de pagament. Avui el Butlletí Oficial de la Província publica aquesta modificació, que s’exposarà al públic durant un mes i que, si no hi ha al·legacions, serà definitiva i es començarà a aplicar a partir de l’1 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *