Les empreses d’oci dels pantans de la Catalunya Central demanaran ajuts a l’administració pels perjudicis derivats de la sequera

Els baixos nivells d’aigua als embassaments, l’activació del pla Alfa 3 i la reducció del volum del turisme d’interior estan fent que el sector no estigui tenint un bon estiu. És per això que han decidit d’unir esforços perquè el Govern els tingui en compte i posi en marxa línies d’ajuts com ha fet en altres casos, com per Sant Jordi o la pandèmia, i més tenint en compte que es preveu que la sequera vagi a més els propers anys. Ho explica la gerent de Tirantmilles, Mariona Martí:

 

Tant a la Llosa del Cavall com a la Baells, el baix nivell d’aigua ha obligat a aturar l’activitat. L’empresa Kayak K.1, que lloga material i imparteix activitats aquàtiques a la Llosa, ha hagut d’acomiadar quatre treballadors per la manca de feina. A Sant Ponç, en canvi, el fet que l’embassament hagi de mantenir un nivell mínim d’aigua per tal que els hidroavions hi puguin carregar en cas d’incendi, fa que puguin treballar amb relativa normalitat. Amb tot, la caseta del Pantà va haver d’aturar l’activitat durant 10 dies al juliol per l’activació del Pla Alfa 3 a Clariana. Martí assegura que el primer que volen com a guies de muntanya és preservar el territori. Tot i entendre la mesura, lamenta la manca de comunicació. A més, subratlla que aquest està sent un estiu fluix en tant que es nota la crisi econòmica i que amb l’obertura de fronteres hi ha gent que ha optat per viatjar a l’estranger de vacances.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *