Les Càritas Diocesanes de Solsona, Lleida i Urgell han prestat un 25% més d’ajudes econòmiques durant el 2020

Així es desprèn de la memòria presentada per les entitats de les comarques lleidatanes. S’ha passat de prestar mig milió d’euros el 2019 a 666.000 l’any passat, beneficiant més de 16.000 persones. Càritas alerta que la pandèmia ha aguditzat la precarietat i que el futur és incert, amb una escletxa social que cada cop es fa més evident. El director de l’entitat, Rafel Allepuz, ha demanat no deixar de banda el col·lectiu dels més vulnerables en la represa de la normalització per la millora de la situació sanitària.

Les Càritas de la demarcació de Lleida van destinar l’any passat més de 5 milions i mig d’euros a programes de cobertura de necessitats bàsiques i de suport als col·lectius més vulnerables i als projectes d’inserció laboral. El 2020 es van destinar 193 euros de mitjana per persona en ajudes econòmiques, un 30% més que l’any anterior. També s’ha incrementat la demanda d’alimentació, que s’ha situat en 20.000 serveis.

Les dades posen de relleu que les Càritas de Solsona, Urgell i Lleida han vist augmentada significativament la intensitat de les ajudes. A aquestes cal sumar-hi més de 7.000 trucades fetes a les persones voluntàries i beneficiàries aïllades a casa seva. El focus d’atenció ha tornat a ser la cobertura i l’acompanyament. S’ha fet especial incidència al col·lectiu de la gent gran, que Càritas considera que ha patit reclusió física de més llarg període. En aquest sentit, s’ha reforçat la comunicació tant a domicili com a residències.

En l’àmbit laboral, les Càritas de Lleida han pogut mantenir les seves empreses d’inserció, fins i tot creant 80 llocs de treball, un 16% més que el 2019. Malgrat haver d’aplicar EROS per la reducció o aturada de l’activitat, l’entitat ha cobert pràcticament el total del sou dels empleats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *