L’atur cau en una trentena de persones al Solsonès durant el maig

Com sempre, el ball de xifres més important s’ha registrat a la capital, Solsona, amb 25 ocupats nous. A la distància, Guixers i Lladurs, amb 3; i Riner i la Coma i la Pedra, amb dues; han estat els pobles on l’atur també ha disminuït.

Per contra, Navès amb 4; i Clariana de Cardener, Olius, i Sant Llorenç de Morunys, amb una respectivament; són els pobles on la taxa ha augmentat.

Amb aquestes xifres, l’atur registrat al conjunt de la comarca se situa en 439 desocupats: 170 menys que ara fa un any.

Acabem donant un cop d’ull al conjunt de Catalunya on l’atur ha caigut en 16.671 persones i baixa dels 350.000 desocupats per primera vegada des del 2008.

Es tracta d’una reducció del 4,6% en un context de recuperació econòmica després del cop de la Covid-19. Una recuperació que, segons el secretari general de Treball, Enric Vinaixa…

En aquest sentit, Vinaixa valorava molt positivament la xifra de reducció de l’atur i la qualificava d’històrica:

Pel que fa als contractes signats durant el mes de maig, han estat poc més de 257.000. I d’aquests, la meitat, han estat contractes indefinits. Tot i això, des del Govern són prudents a l’hora d’avaluar la consolidació d’aquests contractes:

Pel que fa als ERTO iniciats en plena pandèmia, s’han anat reduint poc a poc i ara ja només afecten 3.470 treballadors arreu de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *