L’atur al Solsonès cau un 1,4% durant l’octubre

Segons dades de l’Observatori del Treball, això representa una reducció de 8 persones.

El descens més destacat s’ha produït a Olius, on 12 persones van trobar feina durant el mes passat. A la capital, Solsona, i a Pinós i Llobera, la xifra també s’hi ha reduït amb 3 i 2 persones respectivament.

Per contra, quatre municipis de la comarca han vist augmentar lleugerament la seva taxa d’atur. Són Clariana de Cardener, Guixers, Riner i Sant Llorenç de Morunys, tots amb una nova persona desocupada.

Actualment, el total de persones desocupades al conjunt de la comarca se situa en 572, un 80% de les quals, a Solsona.

Al conjunt de Catalunya, l’atur augmenta. Ho ha fet en un 1,3% respecte al mes de setembre, una xifra que es tradueix en 6.358 persones desocupades. Es tracta de les dades més altes des de l’abril del 2016, i si es comparen amb les de l’octubre de l’any passat, la xifra es dispara fins a un 25%. Des del Govern, el secretari general de Treball, Josep Ginesta, assegura que les dades són millors del que esperaven:

Pel que fa a les empreses amb ERTOs en vigor, a finals d’octubre n’hi havia més de 27.500 i afectaven a més de 124.000 treballadors.

Les dones segueixen sent majoria a les llistes dels serveis d’ocupació amb més de 267.000 desocupades, mentre que els homes van ser 217.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *