Comença a baixar el volum de contagis al Solsonès, tot i que s’han detectat 41 casos en menys de dues setmanes

INFORMACIÓ ACTUALITZADA 4/11/20 14:00h.

A partir de 304 proves PCR, la setmana passada el Centre Sanitari va detectar 22 positius, la meitat respecte la setmana anterior. Amb tot, d’entre els 168 tests realitzats des de dilluns ja s’han diagnosticat 19 positius més, a l’espera de conèixer els resultats d’avui.

Pel que fa als grups escolars, tot i que es redueixen a la meitat, hi ha una classe confinada a l’escola Setelsis i una altra a la llar d’infants Els Petits Gegants, que eleva fins a 6 els grups aïllats al Solsonès. En aquest cas, a Setelsis són un total de 24 persones, 23 alumnes i un docent. El centre té tres positius acumulats dels últims 10 dies. Aquests se sumen als dos que hi ha en quarantena a Arrels Primària i dos més a l’Institut Francesc Ribalta. Actualment hi ha 102 persones confinades pertanyents a grups escolars del Solsonès mentre que els últims 10 dies s’han registrat 9 positius entre la comunitat educativa de la comarca.

El risc de rebrot es manté encara molt elevat a Solsona, amb una taxa de 834 punts i un risc de rebrot d’1,22, per sobre de la mitjana catalana que ha baixat per sota de l’1. Pel que fa a la resta de la comarca, Pinós, amb 3, i Castellar de la Ribera i Sant Llorenç, amb dos cadascun, són els únics municipis on hi ha positius confirmats els últims dies. A Sant Llorenç el risc de rebrot és de 270 punts mentre que a Pinós i Castellar, en ser poblacions amb una baixa densitat de població, l’índex s’enfila fins a valors superiors a 1.500. El Centre Sanitari destaca que la majoria de casos presenten símptomes lleus. Amb tot, fan una nova crida a la prudència i a complir les directrius que es dicten des del Departament de Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *