L’atur al Solsonès cau en un 3% durant el setembre

El mes s’ha tancat amb 509 persones a les llistes de desocupats, 15 menys que a l’agost. Si ens fixem poble per poble, on més s’ha notat aquesta davallada és a Solsona que suma 17 nous ocupats. La Coma i la Pedra i Navès, amb dues persones; i Riner i Sant Llorenç de Morunys, amb una; són els pobles on l’atur també ha baixat.

Per contra, hi ha un total de cinc municipis on ha augmentat. Són Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener i Pinós amb dues persones; i La Molsosa i Olius, amb una.

Amb aquestes dades, l’atur a la comarca se situa ara en 509 persones desocupades; 414 a Solsona.

I al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el setè mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de més de 378.000.

En concret s’ha reduït en 12.600 persones. El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, considera que les dades són positives, però insuficients:

Amb tot, Vinaixa assegura que no té constància d’un augment dels expedients de regulació d’ocupació, tot i que es mostra preocupat:

De fet, el nombre de persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, un ERTO, és ara de gairebé 48.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *