Arriba a Solsona una exposició itinerant de prevenció de drogues

Empoderar-se en els camps de les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació és un pas fonamental per evitar caure en conductes de risc i prevenir el consum d’estupefaents. Aquest és el plantejament de l’exposició itinerant “Tu tens la clau” de Projecte Home. Ahir al migdia es va inaugurar a la biblioteca amb la presència de l’alcaldessa i responsable de les àrees de Cultura i Salut, Judit Gisbert; la cap de la Central de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí; i els responsables de l’ONG organitzadora de l’exposició, Oriol Esculies, Conxita Solé i Sònia Font. També hi ha pres part representants dels centres de secundària solsonins i del Servei Educatiu del Solsonès.

L’alcaldessa ha aprofitat la inauguració per posar de relleu la tasca que es duu a terme des de l’espai de Salut Jove de l’Oficina Jove del Solsonès, tant en l’atenció personalitzada i confidencial com en la coordinació d’accions formatives als centres. És el cas de les visites a aquesta exposició que realitzaran l’alumnat de 1r i 2n d’ESO i de la UEC, entre altres col·lectius.

Per la seva banda, la cap del Centre de Biblioteques de Lleida, Nati Moncasí, ha posat de relleu la funció de les biblioteques com a instrument de cohesió social. Considera que projectes com aquest interessen per desmitificar les addiccions per als joves però també al conjunt de la població.

La mostra complementa els programes de tractament de les addiccions que Projecte Home impulsa a les comarques lleidatanes. Des dels centres ubicats a Tremp i Balaguer atén anualment més d’una vuitantena de persones afectades i les seves famílies. L’exposició estarà instal·lada al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca fins al dia 28 i es podrà visitar en l’horari de l’equipament: de dilluns a divendres de 4 a 8 i dimarts, divendres i dissabtes de 10 a 2/4 de dues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *