L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central ha acompanyat 37 projectes d’economia social del Solsonès els últims cinc anys

Una desena ha estat en el període 2020/2021. En els seus cinc anys d’història, aquests nous projectes han implicat la creació de 15 llocs de treball a la nostra comarca, que ascendeixen fins a 180 en el conjunt de la Catalunya Central. L’Ateneu Cooperatiu també ha ofert 200 formacions i tallers, dels quals se n’han beneficiat prop de 9.000 persones i hi ha pres part 86 entitats.

A les comarques centrals en 5 anys s’han creat 89 cooperatives. Aquest balanç s’ha fet públic en el marc de l’assemblea de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central. Els assistents s’han agrupat per eixos estratègics: l’agroalimentari, el cultural, el de cures, el de comunitats energètiques, el d’habitatge i el de territori. Arran d’aquestes taules temàtiques s’ha acordat que el cultural i l’agroalimentari seran els nous cercles de treball de l’Ateneu per als propers tres anys. Entre les actuacions, es proposa fer una diagnosi dels efectes de la pandèmia en l’àmbit cultural o promovent alternatives per afavorir la sobirania alimentària en un context d’emergència climàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *