CCOO reclama que les comarques del nord de la demarcació de Lleida també es puguin beneficiar de la integració tarifària

El sindicat denuncia que els habitants del Solsonès, els Pallars, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran paguen més car el transport públic des del 2010, quan les comarques del sud es van integrar en l’Àrea de Transport Metropolità de Lleida. Els veïns del Segrià, la Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell, la Segarra i les Garrigues paguen un preu màxim d’1,55 per trajecte. Per contra, els residents de l’Alt Pirineu i l’Aran i el Solsonès paguen 15 euros pel trajecte Vielha-Lleida, quan amb la integració tarifària en podria costar 2,45.

Comissions Obreres denuncia que la targeta T-Mobilitat, el projecte de la Generalitat per fer integració tarifària arreu del país, va amb retard, ja que s’hauria d’haver implementat el 2018 i a hores d’ara no hi ha calendari previst. En aquests moments només està implantat parcialment en una trentena de municipis de l’entorn de Barcelona. El sindicat exigeix a la Generalitat que no es condemni el territori de Catalunya amb més despoblació i menys serveis de transport públic a tenir uns preus molt més cars que la resta del territori i a seguir discriminat tarifàriament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *