L’Associació de Festes del Carnaval cancel·la tots els actes de carrer i presencials de la festa d’enguany

L’entitat organitzadora ho va decidir dissabte en una assemblea de socis extraordinària i telemàtica per debatre i compartir punts de vista. La majoria va apostar per fer un Carnaval telemàtic, mentre que la segona opció amb més suport era tirar endavant només alguns actes de forma presencial. D’altra banda, una quarta part dels socis assistents van opinar que era preferible la seva cancel·lació.

Des que es van iniciar els preparatius d’aquesta 51a edició, es proposava una setmana d’actes amb aforament limitat, complint totes les mesures de seguretat i amb retransmissió per internet. Amb tot, les últimes dades de la situació de la pandèmia al Solsonès, desbordada i amb un augment descontrolat de casos, han fet que la Junta prengués la decisió de suspendre els actes presencials i de carrer per responsabilitat i seguretat. Defensen que és una decisió pròpia i desvinculada de qualsevol administració. Ho argumenta el president de l’Associació de Festes del Carnaval, Gerard Argerich:

Malgrat tot, es manté la proposta per als més petits “L’aventura del Carnaval infantil”. La Junta considera que els infants són els que han tingut més paciència amb la situació de pandèmia i, per tant, es mereixen viure la festa més que ningú. Els nens i nenes que s’hi inscriguin rebran una carta amb activitats i missions relacionades amb el Carnaval que hauran de fer aquella setmana, a banda d’alguna sorpresa. En la primera setmana d’inscripcions s’hi han sumat més de 200 infants i encara hi ha temps per apuntar-s’hi fins al dia 31. També es poden seguir comprant números del Testament del Carnestoltes als establiments col·laboradors. El número guanyador s’anunciarà el dimarts de Carnaval. La presentació del Pop, el gegant inclusiu, s’ajorna fins que la situació ho permeti, tot i que el mecenatge segueix en marxa via el web del Carnaval.

Finalment, l’Associació de Festes envia un missatge de suport a les famílies afectades per la pandèmia i als usuaris i treballadors de la residència Hospital Pere Màrtir Colomés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *