L’alerta per coronavirus limita els esdeveniments esportius, algunes activitats extraescolars i les activitats col·lectives amb més de mil persones

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha explicat aquest migdia el pla de mesures que entraran en vigor demà i per un període de 15 dies davant la fase d’alerta del coronavirus. El Departament d’Educació manté que, ara per ara, Catalunya, amb 125 casos, no és una zona de risc i és per això que es mantenen les classes, les activitats extraescolars i les sortides si només hi participen alumnes d’un sol centre. Se suspenen les activitats que no siguin lectives ni curriculars i que reuneixin alumnes de diferents escoles. Queden prohibides les activitats col·lectives amb aforaments superiors a mil persones en espais oberts o tancats. Les que tinguin aforaments inferiors es podran dur a terme si es limita l’assistència a un terç de l’aforament per garantir distàncies mínimes. Caldrà veure en detall el decret que es publicarà demà per veure si cal adaptar o ajornar la Jornada Educativa d’Emergència Climàtica d’aquest dissabte a Solsona. El president de la Generalitat ha subratllat que la distribució d’aliments i productes bàsics i els serveis bàsics estan garantits.

Per la seva banda, el Centre Sanitari del Solsonès ha publicat al seu compte de Twitter les mesures que ha de prendre la ciutadania per evitar el contagi del coronavirus del qual, de moment, no se’n coneix cap cas a la comarca. Rentar-se les mans freqüentment i tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o la part interna del colze en el moment d’estossegar o esternudar són algunes de les recomanacions. També es demana evitar el contacte, almenys a dos metres, amb persones que pateixin infeccions respiratòries agudes i no compartir-hi pertinences personals i també no compartir menjar ni estris sense haver-los netejat degudament. En el cas de l’Estat espanyol, no s’han de prendre precaucions especials amb els animals ni amb els aliments per evitar la infecció. La conselleria de Salut recorda que el 112 està reservat per a emergències greus i vitals i davant del col·lapse del 061 ha activat un test online adreçat a persones que sospitin que poden patir el coronavirus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *