L’alcalde de Pinós s’oposa al nou sistema de recollida de deixalles amb grans illetes al voltant de Solsona que planteja el Consell Comarcal

Xavier Vilalta critica amb duresa la nova proposta del model de recollida de residus que planteja l’ens intermunicipal. El batlle qualifica d’estirabot la proposta plantejada a 11 alcaldies de la comarca d’ubicar sis grans illetes tancades al voltant de Solsona argumentant que tothom va a la capital i que aprofiti el viatge per llençar les escombraries. Vilalta lamenta aquesta generalització ja que en el cas de Pinós, només acudeixen a la capital de comarca els habitants dels nuclis d’Ardèvol i Sant Just, però no els de Vallmanya, Pinós i Matamargó. Assegura que el dels seus veïns no és un cas únic a la comarca i diu que, quan ho va plantejar als responsables comarcals, se li va dir que ja s’arribaria a acords amb ajuntaments limítrofs d’altres comarques amb els quals ni s’ha consultat. Tampoc no té clar la idoneïtat d’aquest sistema per a persones grans que es desplacen molt de tant en tant o amb usuaris de segones residències.

Per a l’alcalde de Pinós, aquest és un exemple més d’un Consell Comarcal gestionat des d’una òptica centralista des de Solsona. Xavier Vilalta:

         Vilalta subratlla que aquesta proposta no s’ha plantejat com a definitiva però lamenta que portin quatre anys d’estudis sobre el model de recollida de comarca. En aquest temps, s’ha parlat d’un sistema de 43 illetes repartides per la comarca que, tot i tenir el vistiplau del Consell d’Alcaldies, presenta complicacions a nivell urbanístic. També s’ha proposat un porta a porta de baixa freqüència que, segons l’alcalde de Pinós, té uns costos elevadíssims tenint en compte l’extensió i disseminació de les masies del Solsonès. Xavier Vilalta és del parer que la comarca necessita un model que combini diversos sistemes per tal que s’adeqüi a les diferents realitats i necessitats. L’alcalde de Pinós assegura que aquesta visió és compartida per altres alcaldes de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *