El Solsonès i Cardona tindran tres nous cicles formatius el curs vinent

Són fruit de la demanda dels consistoris solsoní i cardoní a través de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i el Departament d’Educació. Responen a les peticions de les empreses del territori per afrontar els reptes que es presenten amb personal qualificat i per donar més oportunitats laborals als joves.

Així, a l’Institut Sant Ramon de Cardona s’hi impartirà el cicle de gestió administrativa, que es farà els matins i té dos cursos de durada. És una formació transversal útil per a diversos negocis i de la qual es preveu una elevada demanda de professionals.

A Solsona, l’Institut Francesc Ribalta estrenarà dos cicles: el d’automatització i robòtica i el d’integració social. El primer completarà els altres cicles industrials ja existents al territori, el d’electricitat i electrònica del mateix centre i el de manteniment electromecànic d’Arrels. D’aquesta manera, es consolida un itinerari formatiu atractiu tant per als joves com per a les empreses que presenten una alta demanda de professionals en aquest àmbit. A més, es projecta una necessitat creixent de professionals d’aquest sector per l’expansió de les empreses Aira-Frontmatec, Vidmar i Ames.

Amb la incorporació d’aquests cicles al territori SolCar, el conjunt de l’oferta formativa sumarà un cicle de grau bàsic, sis de grau mitjà, cinc de grau superior, un programa de formació i inserció i un itinerari formatiu específic. Així, es cobreixen les necessitats dels sectors de la indústria, l’atenció a les persones, serveis a les empreses i medi ambient. Paral·lelament, els ajuntaments de Solsona i Cardona estan treballant per millorar el transport públic entre les dues poblacions per afavorir la mobilitat d’estudiants.

Les preinscripcions a aquests cicles formatius es faran del 12 al 18 d’abril per a l’alumnat que està cursant 4t d’ESO, 1r de batxillerat, estudis equivalents estrangers o proves d’accés. Per a la resta, el període s’obrirà del 9 al 15 de maig. En tot cas, sempre a través del web prenscripcio.gencat.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *