L’Ajuntament d’Olius consultarà els veïns del Pi de St. Just sobre com han de ser les rotondes de la travessia urbana de la C-55

La consulta serà vinculant i es preveu poder fer el procés i tenir-ne els resultats abans de les festes de Nadal.

Ahir el consistori es va reunir amb el Cap del Servei Territorial de Carreteres, Lluís Lacruz, i el seu equip tècnic per mirar sobre el terreny la proposta de la legislatura anterior. El govern d’Olius es mostra satisfet que Carreteres hagi vist viable el desplaçament d’una de les dues rotondes uns metres més avall d’on està projectada si fos necessari ja que entraria dins del mateix projecte. D’altra banda, vol que es valori la possibilitat de reordenar les direccions dels carrers que connecten amb l’altra rotonda, convertint-los en unidireccionals si fos necessari. L’executiu considera que aquesta no és una decisió que estigui només a les seves mans i creu que cal fer una consulta veïnal per una obra que afectarà tot el veïnat de la zona residencial del Pi. 

És per això que preveu convocar una reunió amb tota la ciutadania per a la presentació del projecte complet. Ho explica l’alcaldessa d’Olius, Marta Comitre:

Posteriorment, obrirà un termini de votacions per tal que els veïns hi puguin dir la seva. Es preveu que el procés participatiu es completi abans d’acabar l’any i el govern d’Olius es compromet que el resultat sigui vinculant. L’Ajuntament vol fer-ho abans de Nadal per donar una resposta a Carreteres, ja que la intervenció està programada pel 2024.

El projecte de les dues rotondes al Pi de Sant Just genera discrepàncies entre govern i oposició. Mentre l’actual govern demana que es puguin contemplar canvis ja que en accedir a l’executiu molts veïns van manifestar el seu desacord amb la proposta inicial, l’anterior alcalde, Antoni Márquez, considera que el trasllat de la rotonda no servirà per a res. Explica que el projecte inicial contempla la construcció d’una rotonda a l’alçada del restaurant i una altra a la semirotonda que hi ha un tros més amunt de l’Escola Agrària, que permetria reorganitzar el trànsit de vehicles que s’incorporen i accedeixen tant a la part vella com a la part nova de la urbanització. El cap de l’oposició considera que traslladar aquesta última rotonda uns 100 metres és un error gravíssim i que només beneficiaria l’Escola Agrària i el personal del hub tecnològic:

En aquest sentit, emplaça els veïns que comparteixen la seva opinió a queixar-se al consistori per fer palès el seu malestar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *