L’Ajuntament de Solsona aprova un pressupost d’11 milions i mig d’euros, amb un 44% destinat als serveis municipals

Els primers pressupostos d’Esquerra i la CUP van rebre el suport de Treballem per Solsona mentre que Junts per Solsona s’hi va abstenir.

El govern defensa uns números realistes que aposten pels serveis municipals, la cura i manteniment dels espais públics i els serveis a les persones. L’alcaldessa, Judit Gisbert, va defensar ahir al vespre al ple els seus primers números com a titular d’Hisenda. Sentim-la:

El porta a porta i la neteja viària són els aspectes que s’enduen la major part del pastís, 1,3 milions d’euros. Gisbert també va voler destacar el fet que es destinen 760.000 euros en ajuts directes a la ciutadania sumant subvencions i convenis de totes les àrees a ciutadans, entitats, empreses i autònoms. L’alcaldessa va exposar els números per àrees, destacant els 950.000 euros destinats a Educació, repartits entre l’Escola municipal de Música, l’escola bressol i el manteniment dels equipaments de les escoles públiques de primària. Pel que fa a Cultura, s’hi destinen 800.000 euros, una xifra que recupera l’època precovid. En aquest sentit, s’incrementa la partida de festes i tradicions en 17.000 euros.

Pel que fa a les inversions, creixen en un 53% i se situen en 810.000 euros. Les obres de millora de la xarxa d’aigua per minimitzar les fuites ascendeixen a 410.000 euros mentre que es reserva una partida de 125.000 euros per suprimir les barreres arquitectòniques. D’altra banda, es destinen 50.000 euros tant al pressupost participatiu com a l’impuls de la masoveria urbana.

Des de la CUP, Pilar Viladrich destacava les virtuts del primer pressupost que la formació impulsa des del govern:

Junts s’ha abstingut en l’aprovació del pressupost. La portaveu del grup, Núria Bonet, n’argumenta els motius:

Per la seva banda, Marc Barbens, de Treballem per Solsona, qualifica el pressupost també de conservador:

Amb tot, celebra que hi hagi inversions per a la xarxa d’aigua i supressió de barreres arquitectòniques. De totes maneres, la formació de Marc Barbens vota a favor del pressupost afirmant que fan un vot de confiança perquè s’ha de prioritzar el desenvolupament del polígon industrial per sobre de tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *